מחקרים

שינויים במבנה השינה לאחר לילות רצופים של צריכת אלכוהול לפני השינה

החוקרים ביקשו להעריך את ההשפעות של אלכוהול לפני השינה על ארכיטקטורת השינה במשך שלושה לילות רצופים

04.08.2024, 17:26
צריכת אלכוהול (אילוסטרציה)

צריכת אלכוהול לפני השינה מפחיתה את משך הזמן עד להרדמות, מה שמסביר את השימוש הנפוץ באלכוהול כעזר שינה. ההשפעה המלאה של אלכוהול על ארכיטקטורת השינה אינה מובנת היטב, במיוחד ההשפעות המצטברות הפוטנציאליות של צריכת אלכוהול לפני השינה על פני לילות רצופים.

במחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת Sleep, החוקרים ביקשו להעריך את ההשפעות של אלכוהול לפני השינה על ארכיטקטורת השינה במשך שלושה לילות רצופים.

30 משתתפים השתתפו במחקר מוצלב המורכב משני סטים של שלושה לילות רצופים של פוליסומנוגרפיה במעבדה. עבור כל סדרת לילות, המשתתפים שתו אחד משני המשקאות: קוקטייל בלבד או קוקטייל בתוספת אלכוהול (מכוון ל-BrAC של 0.08 מ"ג/ליטר), שעה אחת לפני כיבוי האורות. החוקרים השתמשו בפוליסומנוגרפיה (PSG) כדי להעריך את שלבי השינה. החוקרים השתמשו בניתוח ליניארי של אפקט מעורב ובמודלים תוספים כלליים כדי לבחון את השפעת האלכוהול על ארכיטקטורת השינה.

תוצאות המחקר הדגימו כי אלכוהול לפני השינה הגביר את קצב הצטברות השינה האיטית (SWS) לאורך כל שלושת הלילות והפחית את קצב הצטברות השינה עם תנועת העיניים מהירה (REM) בתחילת כל לילה. אלכוהול גם הפחית את הכמות הכוללת של שנת ה-REM אך לא השפיע על הכמות הכוללת של SWS בכל לילה.

לסיכום, תוצאות המחקר מצביעות על כך ששתיית אלכוהול לפני השינה משפיעה באופן מהותי על ארכיטקטורת השינה, כולל שינויים בקצב הצטברות של שנת SWS ו-REM. לפיכך, החוקרים סיכמו כי השימוש באלכוהול כאמצעי שינה מהווה בעיה של בריאות הציבור.

מקור:

נושאים קשורים:  מחקרים,  אלכוהול,  איכות שינה,  שנת REM,  פוליסומנוגרפיה
תגובות